Think BIG
8TALLET er tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG), som bl.a. er kendt for Danmarks bidrag til verdensudstillingen i Shanghai. BIG står også bag VM Husene og VM Bjerget, sidstnævnte er – ligesom 8TALLET - kåret til verdens bedste boligbyggeri. Med det organiske og elegante byggeri, som ligger grænsende op til fælledens grønne omgivelser, har BIG endnu engang overgået sig selv. 

Bygget til liv
Grundidéen er, at huset skal indbyde til overskud, fællesskab og aktivitet. De 476 nye boliger er fordelt på byhuse, lejligheder og penthouselejligheder med egne haver og/eller altaner. Boligerne, der har alt hvad man kan forvente sig af et moderne hjem, rummer derudover charmerende detaljer som eksempelvis forskel i niveau og loftshøjde.  

Amagers flotteste gåtur
Hele huset bindes sammen af en cirka en kilometer lang gangsti, som snor sig langs facaderne i en dobbelt sløjfe til toppen af huset. Stien er tænkt som et naturligt mødested for husets beboere og en tryg færdselsåre, når børnene og øvrige beboere skal besøge hinanden. Som en ekstra bonus skaber den en meget charmerende måde at bevæge sig rundt i byggeriet på. Som at bo i en bjerglandsby, hvor man bevæger sig i kuperet terræn og ind imellem bare må stoppe op for at nyde den fantastiske udsigt til alle fire verdenshjørner!

sydgaard.jpg