Fakta om 8TALLET

8TALLET er ikke kun smuk udenpå, det er også fyldt med voksne, børn, kæledyr, cykler, blomster, drømme og idéer.

boligerfakst.jpg

Vidste du for eksempel:
  At vores vinklub har 73 medlemmer.
  At vi holder julefest og sommerfest sammen.
  At det kun er beboere der må cykle på stierne.
  At 8TALLETs samlede areal inkl. kælder dækker et område der er lige så stort som 70 fodboldbaner med internationale FIFA godkendte mål
  At der er lagt ca. 600.000 granitsten - i to nuancer – i mønster på ramperne og i haverne
  At der er mere end 1.000 forskellige koter (højdeniveauer) i bygningen.
  At der er over 300 altaner og ca. 150 forhaver.

Sjove tal om 8TALLET og beboerne:
  754 voksne fra hele verden bor i 8TALLET, så 8TALLET er hjem for mange nationaliteter.
  650 profiler på 8book, der er vores intranet som gør det nemmere hurtigt, at låne værktøj af hinanden, arrangere vejfest og debattere 8TALLETS ve og vel.
  476 lejligheder fra 53 til 181 kvadratmeter.
  122 forskellige typer af lejligheder. Men en ting har de til fælles og det er at alle lejligheder er nogens private hjem, derfor forsvarer vi retten til at drikke morgenkaffe i fred på terrassen og tulle rundt i undertøj i køkkenet, uden at der fotografere ind i vore lejligheder og terrasser.
  398 cykler - med de høje priser på parkering, holder man fast i cykel og Metro, så længe det kan lade sig gøre.
  235 børn - vi synes selv, at børn i 8TALLET er meget sødere end andre børn, men vi har lovet, at det kun er deres forældre, der fotograferer dem.
  147 forhaver der er 8TALLETS grønne bælte og manges stolthed. Aluminiumshegnene markerer hvor det fælles fortov ophører og beboerens eget areal begynder.
  88 år er alderen på den ældste beboer.
  65 hunde, der endda har deres helt egen gruppe på 8book med 50 medlemmer.
  50 øgenavne - men tallet er uvist, men Ørestaden har mange øgenavne, blandt andet Windy city, Ødestaden og Copenhagen Manhatten.
  38 grupper på vores intranet 8book: For eksempel to madklubber, en fotogruppe og en supportgruppe der hjælper med at reparere ting for naboerne. Grupperne kan frit benytte fælleslokalerne der ligger lige hvor 8TALLET krydser. Fælleslokalerne bliver brugt næsten hver eneste dag.
  6 legepladser inden for 500 meters radius.
  2 daginstitutioner, der er åben for alle børn i området. Ventetid på listen er ca. halvandet år. 8TALLETS beboere må gerne bruge legepladserne når institutionerne er lukkede.

boligersolgt.jpg

Boliger i 8TALLET

Arkitektur i verdensklasse på kanten af et storslået naturområde med 10 minutter til Københavns centrum. Det er en kombination, der har været populær. Der er 476 ejerboliger og 20+ erhvervslejemål i 8TALLET. Byggeriet stod færdigt i 2010.

8talletcafe.jpg

Cafe 8TALLET

På kanten af fælledens fredede uendelighed, i BIG´s prisbelønnede byggeri ligger Café & Restaurant 8tallet, med måske byens bedste udsigt. Verdensarkitektur, natur, himmel og horisont. Der serveres brunch, lækkert smørrebrød, en god solid burger og 3 retters middag om aftenen. Sæt dig ned og nyd det hele.

Cafe 8TALLET, Richard Mortensens Vej 81A, 2300 København S

post-thumb.jpg

8TALLET kåret til verdens bedste boligbyggeri

8TALLET er tegnet af BIG og blev ved World Architecture Festival 2011 kåret til verdens bedste boligbyggeri. Samme år blev det desuden udnævnt til et af de mest spektakulære og markante bygningsværker i de sidste 10 år af den velestimerede, amerikanske hjemmeside Huffington Post.

wwbolig.jpg

8TALLET modtager I 2010 Københavns Kommunes diplom for godt og smukt byggeri 

Bjarke Ingels nyskabende byggeri på kanten af Amager Fælled er endnu engang blevet hædret. Vi er naturligvis meget glade for denne anderkendelse og glæder os sammen med husets beboere over den efterhånden lange række, af hædrende og positive omtale samt priser byggeriet har opnået.

Her kan du finde flere billeder af 8TALLET og fælleden: Link til Janek’s Google Album